Alyvuogių aliejus
-
Alyvuogių aliejus – tai itin vertingas ir mėgstamas produktas, kuris patiekalams suteikia išskirtinį skonį ir kvapą. Alyvuogių aliejum šventino namus ir šventoves, naudojo kaip kosmetikos priemonę. Graikai jį vadino „Skystu auksu“, portugalai – „Šventu aliejum“, italai tiesiog Auksu, tik žaliuoju. O poetiškieji ispanai – „žemės krauju“. Pats vertingiausias, pats brangiausias, visų aliejų karalius.
Alyvuogių aliejaus aistruoliai visada norėjo sužinoti, kuris alyvuogių aliejus yra vertingiausias: Ispanijos, Italijos, gal Graikijos? Juk dirvožemio sąlygos ir klimatas suteikia alyvuogių aliejui subtilių skonio skirtumų. Ispanijos alyvuogių aliejus yra aukso geltonos spalvos, o itališkas aliejus yra tamsiai žalias. Pirmasis turi vaisių ir riešutų skonį, o pastarasis turi žolelių aromatą ir žolinę skonį. Graikijos alyvuogių aliejus - stipraus skonio ir aromato. Tačiau galiausiai laimi šviežumas, kokybė ir kiekvieno mūsų individualus skonis. Bandykite, skanaukite ir mėgaukitės!
1 - 17 iš 17