Ispaniškos alyvuogės Picual, Hojiblanca, Arbequina. Kuo skiriasi?

Ispaniškos alyvuogės Picual, Hojiblanca, Arbequina. Kuo skiriasi?

Pasaulyje yra daugybė alyvuogių veislių. Vien Ispanijoje auginama daugiau nei 200 skirtingų veislių. Kiekviena iš jų turi savo unikalius skonius ir kvapus.
  

Pasaulyje yra daugybė alyvuogių veislių. Vien Ispanijoje auginama daugiau nei 200 skirtingų veislių. Kiekviena iš jų turi savo unikalius skonius ir kvapus.
Kiekviena veislė pasižymi skirtingomis savybėmis ir aromatais ... Nepaprastai daug kintamųjų, kurie alyvuogių aliejaus (EVOO) pasaulį paverčia begaliniu galimų derinių ir skonių skaičiumi.
Aptarsime tris alyvuogių rūšis: Picual, Hojiblanca ir Arbequina.
Picual:
Tai yra plačiausiai kultivuojama veislė Ispanijoje, ji auginama beveik visoje Andalūzijoje ir likusioje šalies dalyje. Jose yra didelis oleino rūgšties kiekis 76-80% visų riebalų rūgščių, o linolo rūgšties (taip pat žinomos kaip omega-6 riebalų rūgšties), jame yra mažai 4-5%. Ši veislė pasižymi didele polifenolių koncentracija.
Iš šios veislės alyvuogiš gamunamas kvapnus, intensyvaus aromato ir skonio aliejus. Skonis paprastai yra kartokas ir aštrus, aromatas paprastai būna gaivios žolės, pomidorų ar migdolų, o vėlesnio derliaus aliejus labiau kvepia figomis, alyvuogėmis ir prinokusiais vaisiais.
Puikiai tinka salotų užpilų gaminimui, skrebučių dažinių, sriubų, padažų skaninimui.
Hojiblanca:
Kita, plačiai papitusi Andalūzijos veislė, kilusi iš Lucena ir užimanti visus pietus nuo Kordobos, į rytus nuo Sevilijos, į vakarus nuo Granados ir į šiaurę nuo Malagos.
Šioje alyvuogėje yra vidutiniškai didelis 74–76% oleino rūgšties ir vidutiniškai didelis polifenolių kiekis, todėl gaunamas vidutinio stabilumo, labai subalansuotasalyvuogių aliejus (EVOO).
Hojiblanca alyvuogių aliejus - tai pakankamai sudėtingas aliejus, turintis žolinių ir vaisinių niuansų, taip pat su nosį kutenančiais kvapai, tokiais kaip pomidorai, kvapieji augalai, žolė, lapai, obuoliai, migdolai ... Gomuryje jis yra saldus, su šiek tiek kartumo ir gana pikantišku poskoniu.
Arbequina:
Veislė, kilusi iš Lleida, aptinkama visoje Katalonijoje, La Riocha, Navarroje, kuri dėl savo ankstyvumo, prisitaikymo ir didelio produktyvumo šiandien išplito visame pusiasalyje ir net kitose šalyse. Tai yra karališkoji šviesaus alyvuogių aliejaus (EVOO) veislė Ispanijoje.
Joje yra sąlyginai mažiau 65–67% oleino rūgšties ir nedaug polifenolių.
Arbequina alyvuogių aliejaus kvapas nepaprastai vaisinis - jaučiasi obuoliai, prinokęs bananas, vaisiai.
Aromatų puokštė labai harmoninga ir subalansuota. Švelnus ir malonus, be kartumo, aštrumo ir pikantiškumo, tačiau gerai išreikštas. Gomuryje lieka augalinio skonio pojūtis, lydymas išliekančio malonaus poskonio.
„Arbequina“ alyvuogių aliejus dėl savo minkšto ir saldaus aromato ir skonio yra plačiau naudojamas nei kiti stipresni alyvuogių aliejai.
Pavyzdžiui, vaikus, taip pat žmones, kurie nėra įpratę vartoti alyvuogių aliejų, supažindinti su alyvuogių aliejaus vartojimu rekomenduojama pradedant nuo Arbequina alyvuogių aliejaus.
Tai taip pat geriausia veislė, naudojama ruošiant naminį majonezą arba minkštus ir subtilius padažus, kur kitos veislės aliejai gali būti per stiprūs. Lygiai taip pat rekomenduojame jį naudoti kaip sviesto pakaitalą, ypač kepant sausainius. Jis labai tinkamas pusryčiams ir puikiai tinka prie pomidorų ir net su vaisiais tokiais kaip kiviai, obuoliai ir razinos.