Jūros gėrybių produktai

    • Sardinės (Sardina Pilchardus) - tai nedidelės jūrinės žuvelės, kurios gyvena Viduržiemio vandenyno pakrantėje. Tai tradiciniai, ispaniški skoniai nuo 1873 metų. Palacio de Oriente sardinės yra įvairių skonių – alyvuogių aliejuje, su pomidorų padažu, čili pipirais. Įvairūs specialistai tvirtina, kad sardinės labai naudingas žmogui produktas. Jose daug omega-3 riebiųjų rūgščių, geležies, magnio, fosforo, kalio, cinko, vario ir mangano, bei pilnas B grupės vitaminų rinkinys. Kaip valgyti: rinkitės sardines, konservuotas alyvų arba sardinių aliejuje. Valgykite vienas, įmaišytas į salotas, su skrudinta duona arba trintas su garstyčiomis ir svogūnais, dėkite ant picos.
    • Tunas - viena labiausiai paplitusių žuvų. Tai produktas, kurį turėtume vartoti kartą per savaitę. Palacio de Oriente tunas - tai švelni mėsa su sultinga tekstūra. Tai tradiciniai, ispaniški skoniai nuo 1873 metų. Baltasis tunas (Thunnus Alalunga) – aukščiausios kokybės tuno rūšis. Lengva tuno mėsa (Thunnus Albacares) galite mėgautis be jokio aliejaus ar su alyvuogių, ar saulėgrąžų aliejumi.
    • Midijos (Mytilus galloprovincialis), dažniausiai randamos Atlanto vandenyno pakrantėse, - tai gamtinis antioksidantas, kurių sudėtyje yra vitaminų E, B ir D bei įvairių mikroelementų ir biologiškai aktyvių medžiagų. Palacio de Oriente midijos - tai tradiciniai, ispaniški skoniai nuo 1873 metų. Šių midijų kilmė - Ispanijos Galicijos regionas Rias Gallegas. Midijos yra įvairių skonių – su padažu ir be jo, su alyvuogių aliejum ir sūryme. Kaip valgyti: pateikite jas su salotomis, apšlakstę citrinos sultimis. Dera kietai virti kiaušiniai, konservuoti žirneliai, svogūnų laiškai.
    • Kalmarai (Docidus spp) yra vienas labiausiai mėgstamų galvakojų moliuskų Ispanijoje. Paprastai jie gyvena giliuose vandenyse ir niekada neiškyla į paviršių. Jo fizinių savybių dėka kalmarai yra puikūs plaukikai. Kalmarų mėsoje yra apie 18 proc. baltymų, C, B grupės vitaminų, mikroelementų.
    • Ančiuviai (Engraulis encrasicolus) - tai mažos žuvelės , kurios veisiasi Viduržemio jūroje, tad daug jų yra sužvejojama Italijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Graikijoje. Ančiuviai gali suteikti išskirtinį skonį daržovėms, puikiai tinka padažams gaminti, ispaniškai Paelijai su jūros gėrybėmis.